De ce se Stinge Dragostea?


Moare pentru ca nu exista si Dumnezeu in ecuatie. Si atunci noi nu avem de unde sa ne alimentam, sa ne regeneram iubirea. Fara Dumnezeu, nu exista principiul generator de iubire. Omul singur e o fiinta limitata. Harul e cel care il face infinit de adanc. Harul e de la Dumnezeu. Sfantul Ioan Gura de Aur spunea ca orice realitate netransfigurata degenereaza. Se consuma. Fara har, omul e in stare cazuta. La fel si cu iubirea. Ea se stinge daca nu exista raspuns. Daca o intorci catre Dumnezeu si catre oameni, ea primeste raspuns din infinitatea Lui Dumnezeu. Daca o intorci catre tine, catre trup, catre materie, ea se cheltuie, se epuizeaza, pentru ca lucrurile astea sunt limitate. Trebuie sa invatam sa-L vedem in celalalt pe Dumnezeu. Nu trebuie sa ne raportam la un om ca la un lucru finit. Orice persoana e un izvor infinit, dar care nu e descatusat. Prin iubire si cu ajutorul lui Dumnezeu, putem rupe zagazurile, astfel ca celalalt sa-si dea drumul fiintial, sa scoata din el tot potentialul lui moral, spiritual si de iubire. Pentru ca fiecare om e cu mult mai mult decat se vede. Si vine iubirea si activeaza in celalalt ceva ce habar nu avea ca zace in el. Ai nevoie de un celalalt care sa iti dea masura. In relatie de doi, omul evolueaza continuu. Si nu mai are cum sa se sature de celalalt. 

Love flame

Sa se plictiseasca, sa ajunga la rutina de zi cu zi. Pentru ca fiecare il face pe celalalt sa evolueze. Fiecare se desface ca un boboc, apoi ca o floare, si aceasta inflorire a lui este infinita. Multi oameni par incapabili de sentimente profunde. Asta, pentru ca nu au fost iubiti, la randul lor, ca sa inceapa sa infloreasca. Dar toate astea nu sunt posibile fara Dumnezeu. Si fara efortul fiecaruia de a activa in celalalt taina Lui, harul dumnezeiesc. Trebuie sa iubesti cu Dumnezeu din tine, pe Dumnezeu din celalalt. Pana unde te poti darui pe tine, fara ca asta sa te anuleze cu totul? Uneori, poate e mai bine sa te opresti, daca celalalt nu-ti raspunde la fel... Daruirea de sine e un gest voluntar, nu este o dependenta fata de celalalt, nu e sclavie. Nu ti se cere s-o faci. Prin daruire nu ma anulez, ci ma regasesc pe mine si ma imbogatesc cu felul celuilalt de a fi. Prin posedare, ma anulez. Unora le convine sa se lase stapaniti de altii. E cazul multor femei de azi, care ajung sa se inrobeasca. Le bat barbatii, sunt chinuite, dar le e frica sa-si asume un drum, de dragul sigurantei. Au parte de o suferinta absurda, care nici macar nu e mantuitoare. E o forma de lene. Refuza responsabilitatea propriilor decizii si atunci prefera doar sa execute. Dar asa nu vor evolua niciodata, din contra, vor involua...

Bagaje Mici pentru Vacante Mari


Dupa ce ati achizitionat vacanta mult dorita de la o agentie de turism la care ati gasit pretul cel mai bun si cele mai multe facilitati incluse, nu va mai ramane decat sa va apucati de facut bagajele. Daca vacanta nu este una de tip last minute, aveti destul timp la dispozitie in care sa faceti o lista cu cele necesare si sa va ganditi foarte bine in legatura cu tot ce aveti de impachetat. In prima faza, aceasta lista va fi aproape infinita, dar aduceti-va aminte ce limita de bagaj aveti la avion si implicit ca, tot ceea ce depaseste limita respectiva se plateste din buzunar. Nicio agentie de turism nu va asigura plata extra-bagajelor pasagerilor ci doar biletul de avion uzual si / sau taxele de aeroport. Din momentul in care tineti cont de acest aspect, este doar o chestiune de timp ca lista respectiva de bagaje sa se reduca la jumate sau chiar sfert. Cel mai important lucru este sa nu eliminati de pe lista lucrurile esentiale in favoarea mofturilor, sa le spunem asa. In primul rand aveti nevoie de cate un rand de haine pentru fiecare zi din vacanta astfel incat sa nu fiti nevoiti sa spalati absolut nimic. Pantaloni si fuste nu va trebuiesc chiar una pe zi ci doar lenjerii si bluze; doua, trei perechi de pantaloni / fuste pentru un sejur fiind suficiente si nu uitati de o haina mai groasa pentru serile racoroase. Nu alegeti hainele cele mai noi sau frumoase ci pe cele in care va simtiti bine si care coincid cu anotimpul.